T R A D I T I O N
the Jewish youth movement of Greece

(To view the text below please use encoding "Greek") 
yvelia.com home page
yvelia.com culture shop
Kol haKEHILA
Heritage tours to Greece

Table of Contents  

- Impressions from the Cruise - July 2000
- Η TRADITION γιορταζει το ΠΕΣΣΑΧ του Σολομών Χαλέγουα 
- The youth of "Tradition" (Kol haKEHILA Winter 2000) by Solomon A. Halegoua  
- A year went by with "Tradition" by Solomon A. Halegoua  
- Photographic Album of TRADITION - Το Φωτογραφικό Άλμπουμ της "Tradition"


Read more on "TRADITION" (Kol haKEHILA online newsletter)
Contact "TRADITION": tradition@mail.gr  
Η TRADITION γιορταζει το ΠΕΣΣΑΧ
του Σολομών Χαλέγουα 
Για άλλη μια φορα η ομαδα της TRADITION καταφερε και εκανε την Συναγωγη μας, την πρωτη μερα του Πεσσαχ, να είναι το κεντρο της γης για πολλους ομοθρησκους. 

Με πολύ υπομονη και επιμονη , παρ’ολου που φετος το Πεσσαχ ηταν καθημερινη και ημερα Πεμπτη , οργανωσε όπως μονο αυτή η ομαδα ξερει μια πανεμορφη ημερα , την πρωτη μερα του Πεσσαχ και για άλλη μια φορα η Συναγωγη μας θυμιζε άλλες παλιες εποχες. 

Πολλα από τα παιδια της Tradition , θεωρησαν όπως ηταν σωστο την ημερα του Πεσσαχ , ημερα χαρας και σχόλης , και ηρθαν στην Συναγωγη ακομη και αν το σχολειο τους δεν αργουσε .  

Και ετσι ένας μεγαλος αριθμος παιδιων αλλα και πολλοι γονεις ηρθαν στην Συναγωγη οπου ηταν καταμεστη και με ευλαβεια παρακολουθησαν την πρωινη λειτουργια . 

Στην συνεχεια ενας πανεμορφος μπουφες με πεσαχιτικες λιχουδιες περιμενε ολο τον κοσμο μπροστα από την Συναγωγη , οπου οι ευχες αλλα και οι μεζεδες ειχαν τον πρωτο λογο. 

Ο μπουφες οργανωθηκε από την Εστερ Γαβριηλιδου, την ψυχη της  TRADITION Youth , και ετοιμαστηκε με την φροντιδα της μοναδικης στο ειδος της Ρασσελ και του επιτελειου της.Μοναδικα εδεσματα που ισως τωρα πια να λειπουν από πολλα εβραϊκα σπιτια . 

Στην ολη εορταστικη ατμοσφαιρα ηρθε να προστεθει και η ομορφη μουσικη που μας προσεφερε ο Ερρικος Μοσσε , που με εβραικα τραγουδια ζεστανε τις καρδιες των παρισταμενων.Ο μοναδικος επαγγελαμτιας στο ειδος του  Ερρικος, είναι ενεργο μελος της TRADITION και είναι κοντα στην ομαδα οποτε του ζητηθει. 

Στην συνεχεια η TRADITION  First και η TRADITION Junior  με τραγουδια και πολύ χαρουμενη διαθεση μεταφερθηκαν στο Ξενοδοχειο BEST WESTERN Κοραλλι οπου αρχισε ένα τρικουβερτο γλεντι με την βοηθεια του Ντανυ Τζαφου στο πιανο , ο οποιος με μοναδικη δεξιοτεχνια μας κρατησε συντροφια με τραγουδια του Πεσσαχ , διαφορα εβραικα τραγουδια και φυσικα από το ρεπερτοριο του δεν ελειψαν , η Βανδη , ο Σφακιανακης , ο Ρεμμος και αλλοι αγαπημενοι τραγουδιστες των παιδιων. 
Στο εορταστικο αυτό γευμα , που προσφερθηκε εξ ολοκληρου από την κα Σαλτιελ συμμετειχαν και οσοι γονεις καταφεραν να ξεφυγουν από τις καθημερινες δουλειες τους και να βρεθουν για λιγο κοντα στην ομαδα των παιδιων. 

Η  TRADITION ευχαριστει θερμα την κα Σαλτιελ που για άλλη μια φορα εδειξε εμπρακτα την αγαπη της για την ομαδα μας και αγκαλιασε θερμα  και υποστηριξε και αυτή την εκδηλωση .  

Επισης η TRADITION ευχαριστει από βαθος καρδιας και τον κο Μιμη Λεβη ο οποιος προσεφερε χρηματα στην ομαδα με τα οποια αγορασθηκαν ταλεθ και κιποτ για όλα τα αγορια και μαποτ ( καλύμματα για τον δισκο του Πεσσαχ ) για όλα τα κοριτσια και προσφερθηκαν σε όλα τα παιδια κατά την διαρκεια του γευματος. 

Τα παιδια ευτυχισμενα γυρισαν στο σπιτι τους με την σκεψη της επομενης συναντησης που λογω διακοπων του Πασχα θα είναι στις 6 Μαιου.  

Και κατι καινουργιο .Για τους φιλους που είναι  δικτυομένοι η TRADITION αποκτησε παρουσια και στο παγκοσμιο δίκτυο στην διευθυνση www.yvelia.com /tradition και e-mail : moha@otenet.gr. και tradition@mail.gr Μπορουν ολοι οι ενδιαφερομενοι να μας στειλουν το e-mail τους και να δεχονται ενδιαφεροντα μηνυματα στον 
υπολογιστη τους .  

Η TRADITION θελει και το δικος σας το παιδι κοντα της ……..  Καλεστε μας να σας ενημερωσουμε! (Τηλ.01-3230341 ή 0932-469594,  κο Χαλεγουα)  

Ολοι υποστηριζουν  θερμα την TRADITION …………… Γιατι λειπει από κοντα μας το δικο σας παιδι?………………….. Καλεστε τωρα 01-3230341 ή 0932-469594 κο Χαλεγουα  

Μας συγχαιρουν για την επιτυχια μας ! Η ομαδα μας εχει 92 παιδια !!!!. Εμας μας πληγωνει το γεγονος ότι  λιγα παιδια δεν είναι μαζι μας  …..και μας λειπουν!!!!             TRADITION  

Καλεστε μας τωρα 01-3230341 ή 0932-469594 , κος Χαλεγουα  

Μηπως δεν σας βρηκαμε εμεις ???? Μηπως εμεις φταιμε που ο γιος σας ή η κορη σας δεν είναι μελος της TRADITION ??? Καλεστε μας τωρα στο 01-3230341 ή 0932-469594 , κος Χαλεγουα  

Τωρα η TRADITION  και στο παγκοσμιο δικτυο !!!! Επισκεφθειτε το site www.yvelia.com/tradition ή στειλτε τα μηνυματα σας στο moha@otenet.gr & tradition@mail.gr 

Περιμενουμε τα σχολια σας , τις κρισεις σας , τις ιδεες σας, και οτιδηποτε μπορει να μας βοηθησει στην προσπαθεια μας  

H TRADITION απαντα στα : Τηλ: 01-3230341 ή 0932-469594 fax: 01-3228462  e-mail : moha@otenet.gr & tradition@mail.gr 


Όταν η TRADITION γιορταζει το ΠΕΣΣΑΧ, ολοι γιορταζουμε μαζι της………
του Σολομών Χαλέγουα 
Ένα διαφορετικο Πεσσαχ καταφερε να γιορτασουμε φετος η ομαδα της TRADITION  και εκανε την Συναγωγη μας να «λουλουδιασει» για άλλη μια φορα. 

Με τραγουδια , χορους και έναν πλουσιο μπουφε εξω από την Συναγωγη , φετος η πρωτη μερα του Πεσσαχ ηταν διαφορετικη από κάθε άλλη φορα.. 

Η καθημερινη Πεμπτη 20 Απριλιου ,δεν εμποδισε τους αρχηγους της TRADITION να καταφερουν να φερουν στην Συναγωγη πανω από 75 παιδια και τους μισους γονεις και να προσφερουν κατι διαφορετικο από ολες τις προηγουμενες γιορτες .  

Ο  μεγαλος αριθμος των παιδιων αλλα και οι  γονεις τους γεμισαν την Συναγωγη και η  πρωινη λειτουργια  της πρωτης μερας του Πεσσαχ ηταν χαρμοσυνη και ευλαβικη . 

Στην συνεχεια ενας πανεμορφος μπουφες περιμενε τον κοσμο εξω από την Συναγωγη , που  οργανωθηκε από την Εστερ Γαβριηλιδου, την ψυχη της TRADITION Youth  και ετοιμαστηκε με την φροντιδα της μοναδικης στο ειδος της Ρασσελ και  του επιτελειου της με Πεσσαχιτικα  εδεσματα που ισως τωρα πια να λειπουν από πολλα εβραϊκα σπιτια . 

Την εορταστικη εικονα συμπληρωσε και η ομορφη μουσικη, εορταστικη και αυτή, που προσεφερε και «επαιξε» ο Ερρικος Μοσσε , θερμος υποστηριχτης  της TRADITION που  είναι κοντα στην ομαδα οποτε του ζητηθει. 

Στην συνεχεια, τα παιδια της  TRADITION  First και της  TRADITION Junior  αλλα και οι γονεις τους βρεθηκαν με  πολύ χαρουμενη διαθεση  στο Ξενοδοχειο BEST WESTERN Κοραλλι οπου αρχισε ένα γλεντι με την βοηθεια του δεξιοτεχνη Ντανυ Τζαφου στο πιανο , ο οποιος ακουραστα επαιξε επι 3 ολοκληρες ωρες και 
εκπληρωσε ολες τις παραγγελιες των παιδιων . 

Το πανεμορφο  γευμα , το  προσεφερε για άλλη μια φορα ,εξ ολοκληρου, το Ξενοδοχειο BEST WESTERN Κοραλλι και η  κα Ζακλιν Σαλτιελ και ηταν ότι καλυτερο μπορει να προσφερθει στα παιδια και τους γονεις τους την πρωτη μερα του Πεσσαχ. 

Η  TRADITION ευχαριστει θερμα την κα Σαλτιελ για ότι κανει για τα παιδια της ομαδας από την πρωτη μερα δραστηριοποιησης της.  

Τα παιδια πηραν δωρα για άλλη μια φορα ταλεθ , κιποτ αλλα και τα κοριτσια μαποτ ( καλυματα για τον δισκο του Πεσσαχ) που αγορασθηκαν με χρηματα που προσεφερε στην TRADITION o κος Μιμης Λεβης .Η ομαδα και τα παιδια τον ευχαριστουν θερμα για αυτή την μοναδικη κινηση . 

Το επομενο ραντεβου της TRADIOTION το Σαββατο 6 Μαιου. 

Και κατι καινουργιο .Για τους φιλους που είναι  δικτυομένοι η TRADITION αποκτησε παρουσια και στο παγκοσμιο δίκτυο στην διευθυνση  www.yvelia.com/tradition  και e-mail : moha@otenet.gr. και tradition@mail.gr Μπορουν ολοι οι ενδιαφερομενοι να μας στειλουν το e-mail τους και να δεχονται ενδιαφεροντα μηνυματα στον 
υπολογιστη τους με διαφορα θεματα που αφορουν τι άλλο , την TRADITION. 

Η TRADITION θελει και το δικος σας το παιδι κοντα της …….. Καλεστε μας να σας ενημερωσουμε! 
( Τηλ.01-3230341 ή 0932-469594,  κο Χαλεγουα )  
  
Ολοι υποστηριζουν  θερμα την TRADITION …………… Γιατι λειπει από κοντα μας το δικο σας παιδι?………………….. Καλεστε τωρα 01-3230341 ή 0932-469594 κο Χαλεγουα  

Μας συγχαιρουν για την επιτυχια μας ! Η ομαδα μας εχει 92 παιδια !!!!. Εμας μας πληγωνει το γεγονος ότι  λιγα παιδια δεν είναι μαζι μας  …..και μας λειπουν!!!!             TRADITION  

Καλεστε μας τωρα 01-3230341 ή 0932-469594 , κος Χαλεγουα Μηπως δεν σας βρηκαμε εμεις ???? 

 Μηπως εμεις φταιμε που ο γιος σας ή η κορη σας δεν είναι μελος της TRADITION ??? Καλεστε μας τωρα στο  01-3230341 ή 0932-469594 , κος Χαλεγουα  

Περιμενουμε τα σχολια σας , τις κρισεις σας , τις ιδεες σας, και οτιδηποτε μπορει να μας βοηθησει στην προσπαθεια μας  H TRADITION απαντα στα : Τηλ: 01-3230341 ή 0932-469594 fax: 01-3228462 e-mail : moha@otenet.gr & tradition@mail.gr

Top 
Ενας χρονος περασε με την  "TRADITION" …..
του Σολομών (Μόνη) Χαλέγουα

Περασε κιολας ενας χρονος που  η TRADITION οργανωθηκε και ξεκινησε τις  δραστηριοτητες  
της.  

Ένας ολοκληρος  χρονος  ,που μια ομαδα ομοθρησκων και ένα οραμα ενός «χορηγου» καταφεραν και  
εφεραν στην Συναγωγη της Κοινοτητας μας 100 παιδια , κάθε Σαββατο και κατορθωθηκε  το  
ακατορθωτο .Το ειπαμε και θα το λεμε συνεχεια στο χερι μας είναι……...  

Ετσι με την ευκαιρια των γενεθλιων τα παιδια της TRADITION First και Junior καλεσαν  
τους  γονεις τους στο Καλ και παρακολουθησαν ολοι μαζι την λειτουργια του Σαββατου η οποια  
ειχε εντονα εορταστικο χαρακτηρα .  

Στην συνεχεια  ηταν ολοι καλεσμενοι ( μαλλον τα παιδαι καλεσαν τους γονεις τους ) να  
διασκεδασουν   στο κεντρο Sante Music Hall ,με τον απιθανο Γιαννη Ζουγανελη και την παρεα  
του.  

Η μεγαλη αυτή γιορτη ξεκινησε με βραβευση  παιδιων που ασχοληθηκαν λιγο με την TRADITION  
ακομη και κατά την διαρκεια των διακοπων των Χριστουγεννων και εγραψαν λιγα λογια για τον  
θεσμο αυτό .  

Ετσι δοθηκε  η ευκαιρια σε εμας τους οργανωτες να  παρουμε μια γευση για το τι σκεπτονται  
και τι πιστευουν για την TRADITION.  

Τα θερμα λογια των παιδιων ,που συντομα θα δημοσιευθουν, μας εδωσαν για άλλη μια φορα την  
διαβεβαιωση ότι αξιζει οσο τιποτε άλλο αυτή η προσπαθεια και μας εδωσε δυναμη  να  
συνεχισουμε με ακομη περισσοτερο κεφι  αυτο που τοσο αγαπησαν τα παιδια και εκτιμησαν ολοι  
οι γονεις.  

Στην συνεχεια βραβευθηκαν παιδια που συστησαν την ομαδα μας σε φιλους και φιλες που δεν  
ηταν από την αρχη μαζι μας αλλα τωρα πια  αναποσπαστα μελη της ομαδας.  

Στην συνεχεια οι αρχηγοι της TRADITION με ιδιαιτερο κεφι εσβησαν το κερι της  
τεραστιας τουρτας γενεθλιων και μια ολοθερμη ευχη ακουστηκε από ολους τους  
παρεβρισκομενους μικρους και μεγαλους ,αυτά τα γενεθλια να γιορταζονται κάθε χρονο για  
πολλα ακομη χρονια.  

Και μετα από όλα αυτά ο Γιαννης Ζουγανελης , με μοναδικο  τροπο  καταφερε να μας  
διασκεδασει ολους , μικρους και μεγαλους, για 2 ολοκληρες ωρες και να προσφερει  αφθονο γελιο  
και μοναδικα  τραγουδια και παιχνιδια , παντα σερβιρισμενα με πολύ χιουμορ.Δυσκολα θα  
απαντουσαμε στην ερωτηση ποιοι διασκεδασαν περισσοτερο τα παιδια ή οι γονεις!!  

Η TRADITION καταφερε με μοναδικο τροπο να οργανωσει άλλη μια εκδηλωση και  διακοσια  
πενηντα ατομα , γονεις και παιδια ,να βρεθουν ολοι μαζι , μια μερα  που ηταν οροσημο για την πορια  
της. Και να αποδειξει ότι μονο εμεις οι ιδιοι μπορουμε να ξαναγινουμε αυτό που ειμασταν καποτε  
.Μια κοινοτητα που σεβεται την ιστορια της και τις παραδοσεις της και πανω από όλα που  
νοιάζεται να διατηρηθει και να ανθησει ακομη περισσοτερο.  

  
                                     Η TRADITION  

                                   ευχαριστει θερμα  

                                       την ομαδα του  

                       Γουίλφρεντ (Φρεντυ) Κούπερμπεργκ  

  που ακουραστα την ακολουθει σε κάθε δραστηριοτητα της και βοηθα  
                         με κάθε τροπο την επιτυχια της.  

  
                       ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ TRADITION  

                                   και τα παιδια της  

               TRADITION First και TRADITION Junior  

    ευχαριστουν θερμα τους αδελφους Αλκαλάη   ( STUDIO ATV )  

 που καλυψαν φωτογραφικα και βιντεοσκοπησαν τα πρωτα γενεθλια της  
                            TRADITION εντελως δωρεαν. 

Top

Read more on "TRADITION" (Kol haKEHILA online newsletter)
Contact "TRADITION": tradition@mail.gr